Author Topic: Wierd dll programming glitches  (Read 3652 times)

Offline HaXtOr

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 423
    • http://www.wtfmoogle.com
Wierd dll programming glitches
« on: October 11, 2004, 11:53:41 PM »
I have found some really interesting things while programming dlls.

the first was a convect that had a linx railgun stored in it.
when you tell it to build it builds the linx like a normal building. it is very strange to see, if you moove the vehicle too much it crashes game.

i managed to somehow put a cargotuck inside a cargotruck and send it to the spaceport. i was then abble to load the cargotruck into a rlv and launch it into space. it was really wierd.

more glitches and programming fuin later for now i must sleep

Offline PlayingOutpost0-24

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 537
    • http://op3np.xfir.net
Wierd dll programming glitches
« Reply #1 on: October 19, 2004, 10:51:24 AM »
get us some more please :D
 
Great news for OP2 fans... OP3 in progress.
Official Site
Outpost 3: A New Power progress
OP3:NP Discussion

Progress in OP3:NP[/size][/font]
PLANNING[|||||||||-]
GRAPHICS [||||------]
SOUNDS [|---------]
MAP DESIGNING [|||||-----]
CODING [----------]
Going slowly... Very slow.

Offline Eddy-B

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1186
    • http://www.eddy-b.com
Wierd dll programming glitches
« Reply #2 on: December 26, 2004, 03:24:32 PM »
Try this:
create a convec with a non-combat unit in its cargo: like another convec, or a repairveh...

it will ACTUALLY build the vehicle, and sometimes construct tubes below it. lol
If you dont move the new vehicle, until it's finished - you can even use it, and the game doesn't crash or anything (unless you try moving the new vehicle, while the convec is still "building" it).
« Last Edit: December 26, 2004, 03:25:00 PM by Eddy-B »
Rule #1:  Eddy is always right
Rule #2: If you think he's wrong, see rule #1
--------------------

Outpost : Renegades - Eddy-B.com - Electronics Pit[/siz

Offline Eddy-B

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1186
    • http://www.eddy-b.com
Wierd dll programming glitches
« Reply #3 on: January 01, 2005, 06:56:30 PM »
Now, this is great: what about an undestructable mine ?!
My AI built one!

Here's the proof: SuperMine


[EDIT] The actual cause was a problem with my own code, but as it turns out, i found an exploit of the game .. lol
« Last Edit: January 01, 2005, 07:58:23 PM by Eddy-B »
Rule #1:  Eddy is always right
Rule #2: If you think he's wrong, see rule #1
--------------------

Outpost : Renegades - Eddy-B.com - Electronics Pit[/siz

Offline BlackBox

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3093
Wierd dll programming glitches
« Reply #4 on: January 11, 2005, 07:22:07 PM »
I found a really strange one today.

Try compiling a DLL with absolutely no code in InitProc (other than the return 1) and watch what happens. Make sure you aren't making units anywhere else (with AIProc or StatusProc)

The missions acts as expected (you have no units on screen) but it also puts a little text message in the upper left of the screen inside a black box that says "CHEATED GAME!". I have no clue how this would be considered a cheat. (Other than, perhaps someone writes a trainer that totally clears out the internal Unit array)?

Besides that chance (slim to none) of a trainer doing that, I don't know what it could be useful for.

Try it, and take a look!

Offline Eddy-B

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1186
    • http://www.eddy-b.com
Wierd dll programming glitches
« Reply #5 on: January 12, 2005, 03:15:40 AM »
Quote
I don't know what it could be useful for.
Then why the heck did you still try it ??  :blink:  
Rule #1:  Eddy is always right
Rule #2: If you think he's wrong, see rule #1
--------------------

Outpost : Renegades - Eddy-B.com - Electronics Pit[/siz

Offline BlackBox

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3093
Wierd dll programming glitches
« Reply #6 on: January 12, 2005, 02:50:35 PM »
It was a side effect, I happened to compile code without any units in it. (I had absolutely no idea that it would say that on the screen)

I didn't write any trainer or anything, but that's what I'm guessing its supposed to mean, the unit array being emptied somehow. (That seems like a really crappy way to win)

Offline Tellaris

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 460
Wierd dll programming glitches
« Reply #7 on: January 12, 2005, 10:29:02 PM »
True, but you can look at the map with no worries of units...
Spell Checker!   The PoWeR tOoL
Click Here For Coolness
Self Proclaimed OPU Help desk.